Klassinen musiikki aloittelijoille

Klassinen musiikki aloittelijoille

Klassinen musiikki näyttäytyy monelle kuuntelijalle hieman elitistisenä ja vaikeana. Ikään kuin ensin tarvitsisi opiskella vuosia ja liikkua oikeissa piireissä ennen kuin siitä voi nauttia, saati arvioida mikä on ”hyvää” klassista.

Kiistatta tässäkin harrastuksessa pieni perehtyneisyys palkitaan syvempänä kokemuksena, mutta konsertteihin voi mennä myös täysin kylmiltään, keskittyen siihen mitä tunteita musiikki juuri itsessä herättää.

Klassista voi kuunnella myös arjessa vaikkapa etätöiden taustalla. On muistettava että pitkään historiassa kyseessä oli ensisijaisesti viihdemusiikki, taiteellisen neron käsite syntyi vasta myöhemmin.

Klassinen musiikki tyylilajina on myös hyvin laaja. Onhan kyse vuosisatojen saatossa syntyneestä perinteestä. Usein sen piiriin lasketaan kaikki kirkkomusiikista uuteen taidemusiikkiin, ja yhä useammin myös ei-eurooppalainen musiikkiperintö nostetaan esiin.

Omaan makuun sopivaa tyylilajia voi selailla vaikka Youtuben kautta, tai sitten ihan vanhanaikaisesti radiosta. Nettiradion kätevä ominaisuus on että soittolistat kappalenimineen ovat näkyvissä. Poimi siitä erityisen miellyttävän musiikin osuessa korviin säveltäjän nimi talteen ja jatka etsimistä.

 

0 comments on “Klassinen musiikki aloittelijoilleAdd yours →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *